Welcome to the forums. Please post in English or French.

You are not logged in.

#1 2018-11-27 15:50:51

srouquette
Member
Registered: 2016-11-25
Posts: 15

Problem with Code Aster installation: MED doesn't install!!!

Hello dear Code Aster users

I'm struggling with the installation of full package of code aster on my computer! i fixed some installation troubles with grace, aster... but did not succeed to fix the one occuring with MED (or maybe hdf5??? see "setup.dbg)!

I attached the "setup.log" and "setup.dbg" if you can find what is causing this error.

I'm stucked since almost 2 weeks

Cheers

Last edited by srouquette (2018-12-04 11:05:05)


Attachments:
setup.log, Size: 47.34 KiB, Downloads: 20

Offline

#2 2018-12-04 11:13:57

srouquette
Member
Registered: 2016-11-25
Posts: 15

Re: Problem with Code Aster installation: MED doesn't install!!!

Here is the setup.dbg file... sorry for forgetting it!


Attachments:
setup-hdf5-med.dbg, Size: 1.1 MiB, Downloads: 10

Offline

#3 2018-12-04 11:57:40

srouquette
Member
Registered: 2016-11-25
Posts: 15

Re: Problem with Code Aster installation: MED doesn't install!!!

Bonjour
J'espère que ce n'est pas l'anglais qui gêne les réponses? ou mon problème est trop trivial?
Je suis très embêté avec cette installation de Code Aster sur Mon pc portable.
J'ai attaché précédemment mes fichiers setup.log et setup.dbg (seulement la partie du début jusquà ce que MEd échoue).
J'ai déjà installé Salomé-Méca 2016 et cela fonctionne bien. Je n'ai pas essayé la version 2018 pour voir si cela vient de la...
J'ai bien mis à jour tous mes packages... j'ai meme voulu passer par le compiler intel MAIS les packages ne sont plus "gratuits" aie aie
Merci de votre aide... j'en ai besoin car je bloque.
Amicalement
Sébastien

Offline

#4 2018-12-04 13:08:36

srouquette
Member
Registered: 2016-11-25
Posts: 15

Re: Problem with Code Aster installation: MED doesn't install!!!

I found the problem!!!! my library libc.so (libpthread.so, libm.so, and so on) was installed in 32 bits instead of 64bits

I remove the package and reinstall the 64bits one "libc-dev" and it worked

What a relief... sincerely yours

Sebastien

Offline

Board footer